lunes, 18 de noviembre de 2013

COLLAGE DE MONUMENTS DEL MÓN

Hem triat aquest tema perquè ens sembla molt interessant utilitzant l´eina del picmonkey.

PORTFOLI D'ACTIVITATS

viernes, 8 de noviembre de 2013

LA MENT SOCIAL

En aquesta entrada anem a parlar d´un tema que ens rodeja, les xarxes socials, les utilitzem día a día però realment no sabem el que influeixen en nosaltres.

Nosaltres som usuaries de les xarxes com: Twitter, Facebook, Tuenti i Instagram.
Per exemple, en la red social de twitter superem els 600 seguidors i realment no coneguem a penes a la mitad de persones, persones que día a día llegeixen el que nosaltres escrivim i tenen un seguiment de la nostra vida diària.
Actualment penjem a les xarxes socials tot el que pensem, sentim o ens agrada i és públic per a tots.
Afortunadament no hem patit ningun conflicte, perquè no hem penjat res que puga afectar a ningú, però si que hem vist casos, de ben prop de problemes causats per els comentaris a les xarxes.
En les xarxes el que nosaltres intentem fer és no donar informació sobre el nostre domicili, familia o amics més propers per a evitar problemes, també ja que hui en día no et pots fiar de ningú intentem compartir les nostres fotos en les perones més properes a nosaltres.
Encara que intentes prendre precaucions les teues publicacions no sempre les poden vore les persones en les que tu creus que les estás compartint.



 A continuació us deixem un video sobre les xarxes socials molt interessant.

miércoles, 30 de octubre de 2013

CONTRASENYES

En aquesta entrada del nostre blog anem a explicar un poc les contrasenyes i tipus, ja que és un tema que ens interessa perquè hui en día tots tenim comptes en Internet.

Una contrasenya o password és una sèrie secreta de caràcters que permet a un usuari tindre accés a un arxiu, a un ordinador, o a un programa. En sistemes multiusos, cada usuari ha d'incorporar la seua contrasenya abans de que l'ordinador responga als comandos. 

Les contrasenyes ajuden a assegurar que els usuaris desautoritzats no tinguen accés a l'ordinador. A més, els fitxers de dades i els programes poden també requerir una contrasenya.
 Idealment, la contrasenya ha de ser quelcom que ningú puga endevinar. 

Una contrasenya dèbil seria una que fóra molt curta o que fóra la predeterminada, o una que poguera endevinar-se ràpidament al buscar una sèrie de paraules que és possible trobar en diccionaris, noms propis, paraules basades en variacions del nom de l'usuari. Una contrasenya forta ha de ser prou llarga, a l'atzar, o produir-se només per l'usuari que la va triar, de mode tal que el 'adivinarla' requerisca un llarg temps. 'Fuerte' i 'débil' tenen significat només respecte a temptatives de descobrir la contrasenya d'un usuari, ja siga per una persona que coneix l'usuari, o una computadora que tracte d'usar milions de combinacions. En este context, els termes poden tindre una precisió considerable.

Quina era la meua contrasenya?
Una bona contrasenya ha de complir, almenys, tres d'estes quatre característiques: 
-Tindre números 
-Tindre lletres 
-Tindre majúscules i minúcules
-Tindre símbols (@,¬,&,~~,#, etc)
 A banda, perquè una contrasenya siga segura també ha de complir els requisits següents: 
-La longitud no ha de ser inferior a set caràcters. A major longitud més difícil d'endevinar.
-No ha de formar-se amb números y/o lletres que estiguen adjacents en el teclat. 
-La contrasenya no ha de contindre informació que siga fàcil d'esbrinar, per exemple, nom d'usuari del compte, informació personal 
-No ha de contindre paraules existents en algun idioma. Els atacs de diccionari proven cada una de les paraules que figuren en el diccionari y/o paraules d'ús comú.
Per a tindre una contrasenya segura els consells són: que tinguen més de huit caràcters, que combinen lletres i números, que mesclen majúscules i minúscules, a més d'utilitzar caràcters especials.

Aquestes son les 25 contrasenyes pitjor utilitzades.
1. password
2. 123456
3.12345678
4. qwerty
5. abc123
6. monkey
7. 1234567
8. letmein
9. trustno1
10. dragon
11. baseball
12. 111111
13. iloveyou
14. master
15. sunshine
16. ashley
17. bailey
18. passw0rd
19. shadow
20. 123123
21. 654321
22. superman
23. qazwsx
24. michael
25. football

Us deixem un video sobre com crear contrasenyes segures:



lunes, 28 de octubre de 2013

PRESENTACIÓ D'IMATGES

Amb l'eina del PictureTrail, hem disenyat aquesta presentació d'imatges sobre series de televisió espanyoles.


martes, 22 de octubre de 2013

INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA.

Anem a publicar el qüestionari que hem realitzat a partir d'unes activitats d'investigació sobre la informàtica.